Universitetsadjunkt i svenska med didaktisk inriktning


Arbetsgivare: Högskolan Kristianstad
Arbetsort: Kristianstad
Publiceringdatum: 2018-11-08

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet. Våra ledord är närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt.
Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter är undervisning och handledning i svenska inom förskollärar- och grundlärarutbildningen.

Mindre uppdrag i ämneslärarutbildningen kan också förekomma. Vidare ingår handledning av examensarbete i grupp och enskilt samt handledning och examination av studenter som genomför verksamhetsförlagd utbildning. Undervisning på uppdragsutbildningar kan förekomma. I anställningen ingår också ett visst planerings- och utvecklingsarbete inom de kurser den anställde medverkar i. Om så önskas erbjuds inledningsvis mentorsstöd.Behörighet och önskvärda kvalifikationer
Behörig att anställas är du som har lärarutbildning för grundskolan samt har visat pedagogisk skicklighet. Du har behörighet för och erfarenhet av undervisning i svenska, gärna i grundskolans årskurs F-6. Meriterande är utbildning i och erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk.

Stor vikt läggs vid intresse av utvecklingsarbete, god samarbetsförmåga samt förmåga att bidra till en positiv arbetsmiljö.

Övrigt
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Högskolan tillämpar vanligtvis provanställning. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan
Du söker denna anställning genom att gå in på http://www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är den 9 december 2018. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Arbetslivserfarenhet

Universitets- och högskoleadjunkt: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

100 %. Tillträde: Enligt överrenskommelse
tillsvidareanställning
Emelie Strömer, rekryterare, Telefonnummer: 044-2503023
Christian Pålsson, avdelningschef, Telefonnummer: 044-2503376
Marie Lindblom, OFR/S, ST, Telefonnummer: 044-250 32 02
Erling Emsfors, Saco-S, Telefonnummer: 044-250 31 32
Elmetorpsv. 15
Högskolan Kristianstad
Elmetorpsv. 15
29188 Kristianstad
Ange referens P2018-3711-258


Escape Room Stockholm