Studievägledare


Arbetsgivare: Stockholms universitet
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-11-30

vid Institutionen för språkdidaktik. Sista ansökningsdag: 2018-12-16.


Institutionen för språkdidaktik tillhör den humanistiska fakulteten och präglas av en dynamisk utbildnings- och forskningsmiljö. Institutionens utbildningsfokus ligger på den ämnesdidaktiska kompetensen och kärnverksamheten består av undervisning inom lärarutbildningar, fristående kurser och uppdragsutbildningar. Till institutionen hör även flera fristående enheter som till viss del deltar i institutionens undervisningsverksamhet samt delar en del av administrationen. Institutionen för språkdidaktik har cirka 130 medarbetare.

För mer information om institutionen, se www.isd.su.se.

Arbetsuppgifter
Som studievägledare på Institutionen för språkdidaktik är du institutionens främsta kontakt för studenter i behov av studie- och karriärvägledning, främst inom lärarutbildningen. Du vägleder studenterna i deras studier, upprättar individuella studiegångar och handlägger och bereder ansökningar om tillgodoräkningar och andra studentärenden. Du följer upp studieresultat och bidrar till kvalitetssäkringsarbetet av institutionens utbildningar. I arbetet ingår att arbeta i de studieadministrativa system som används vid Stockholms universitet. Tillsammans med övrig administrativ personal och studierektorer jobbar du för att vidareutveckla de utbildningsadministrativa rutinerna. Du är också kontaktperson för presumtiva studenter som är intresserade av våra utbildningar och deltar i aktiviteter som Öppet hus, välkomstdagar och andra informationsaktiviteter riktade mot både befintliga och presumtiva studenter. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med institutionens övriga studievägledare, utbildningsadministratörer, studierektorer och undervisande lärare. Du har också ett samarbete med flertalet funktioner på andra institutioner och universitetets centrala förvaltning.

Andra administrativa arbetsuppgifter kan ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen eller kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från universitet eller högskola, och har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är kunskap om och erfarenhet av lärarutbildning samt de utbildningsadministrativa systemen Ladok, SISU och NyA.

Eftersom arbetet innebär daglig kontakt och interaktion med andra människor läggs särskild vikt vid personlig lämplighet. Du är serviceinriktad och kan hantera flera uppgifter samtidigt, är engagerad, strukturerad, tar egna initiativ och stort eget ansvar. Arbetet kan under perioder innebära hög arbetsbelastning. Det är därför viktigt att du är flexibel, har god prioriteringsförmåga och kan arbeta under tidspress.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information lämnas av administrativ chef Maria Lans, tfn 08-1207 6643, maria.lans@isd.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!


Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Arbetslivserfarenhet

Studievägledare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Universitetsvägen 10E
Stockholms universitet
Stockholms universitet Universitetsvägen 10E
10691 Stockholm


Escape Room Stockholm