Teknisk assistent till Malmö stadsbyggnadskontor


Arbetsgivare: Malmö stad, Stadsbyggnadskontoret/Stadsarkitektavdelningen
Arbetsort: Malmö
Publiceringdatum: 2018-12-04

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknaden parter.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker enheten för kund- och byggadministrativt stöd en teknisk assistent. Kund- och byggadministrativt stöd ansvarar för att säkerställa stadsbyggnadskontorets ärendehantering avseende administration, uppföljning/bevakning, statistik och information kring bygglovsfrågor, teknik och tillsyn. Enheten ansvarar även för nämndshanteringen på avdelningen.

Som teknisk assistent kommer du i huvudsak arbeta med administrativa uppgifter knutna till handläggning av ärenden beträffande bygglov och allmänpliktig åtgärd. Bygglovshandläggningen är en digital process och det ingår flera administrativa moment där det behövs kunskap att läsa och tolka ritningar, bland annat för att kunna registrera inkomna handlingar korrekt och fastställa taxan för bygglov. Du ingår i ett team och har ett nära samarbete med handläggarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning, samt flera års erfarenhet av administrativ handläggning inom kommunal eller offentlig myndighetsutövning, gärna inom plan- och bygglagsområdet. Du har goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Du är kunnig i ritningsläsning/ritningstolkning och det är starkt meriterande om du har goda kunskaper i kommunens nämndsprocess och i IT-systemen ByggR, Adobe och/eller Platina. För att lyckas i tjänsten bör du vara väl insatt i sekretess- och offentlighetslagstiftning. Eftersom bygglovshandläggningen är en digital process ställer det krav på att samtliga medarbetare har en god dator- och programvana. Vi förutsätter därför att du är van vid att hantera ärenden och statistik digitalt och att du aktivt deltar i avdelningens digitala utveckling.

I rollen som teknisk assistent ser vi att du är öppen och utåtriktad med förmågan att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Eftersom vi arbetar i team är det av stor vikt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi ser att du har höga ambitioner och ett intresse för stadsbyggnadsfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Arbetslivserfarenhet

Administrativ assistent: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer planeras att hållas under vecka 51.
Karin Falkboo, HR-konsult, Telefonnummer: 040-342306
Charlotta Kjellberg, Tf Enhetschef, Telefonnummer: 040 - 34 22 91
Stefana Nyberg, SACO, Telefonnummer: 040-342421
Visions Malmöavdelning, Telefonnummer: 040-30 48 30
20580
Malmö stad, Stadsbyggnadskontoret/Stadsarkitektavdelningen
August Palms plats 1
20580 Malmö
Ange referens 008-1822


Escape Room Stockholm