Chef till Fastighetsavdelningen


Arbetsgivare: Norrtälje Kommun
Arbetsort: Norrtälje
Publiceringdatum: 2018-12-18

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!
Om tjänsten

Norrtälje kommun befinner sig i en kraftig tillväxtfas och det ger både utmaningar och möjligheter. Våra fastigheter och lokaler spelar en viktig roll i kommunens tillväxtarbete och därför söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för våra invånare. Fastighetsavdelningen är en del av Samhällsbyggnadsavdelningen och är en verksamhetsstödjande funktion vars övergripande mål och uppdrag är att leverera ändamålsenliga och effektiva verksamhetsfastigheter. Du ingår i Samhällsbyggnadsavdelningens ledningsgrupp där det förväntas att du deltar med din kompetens och ditt engagemang i kommungemensamma frågor.Arbetsbeskrivning

Vi bedömer att du bör ha utbildning inom fastighets- och och/eller fastighetsekonomi samt goda kunskaper i entreprenadrätt för att klara uppdraget. Du har dokumenterad ledarerfarenhet, gärna som fastighetschef eller motsvarande position. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Du är bra på att formulera dig i tal och skrift samtidigt som du är en lyhörd person som lyssnar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har praktisk erfarenhet av utvecklingsarbete och ser ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten som självklarheter. Du är en god och engagerad ledare som drivs av att få personalen att arbeta åt samma håll och må bra på jobbet.

Du är bekväm med att växla mellan detaljfrågor och övergripande strategiska frågor. I uppdraget ingår att du har ett tätt samarbete med vår fastighetsstrateg och tillsammans kommer ni att säkerställa att Norrtälje kommun fattar kloka beslut gällande vårt fastighetsbestånd.Kvalifikationer

Du som söker har en utbildning inom fastighets- hyresjuridik och/eller fastighetsekonomi samt goda kunskaper i entreprenadrätt. Du har en dokumenterad ledarerfarenhet, gärna som fastighetschef eller motsvarande position. Har du erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Som person är du bra på att formulera dig i tal och skrift samtidigt som du är en lyhörd person som lyssnar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har praktisk erfarenhet av utvecklingsarbete och ser ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten som självklarheter. Du är en god och engagerad ledare som drivs av att få personalen att arbeta åt samma håll och må bra på jobbet.

Du är bekväm med att sömlöst vandra melan detaljfrågor och övergripande strategiska planer för vårt fastighetsbestånd. Du kommer samarbeta tätt med vår fastighetsstrateg och tillsammans kommer ni säkerställa att Norrtälje kommun fattar kloka beslut gällande vårt fastighetsbestånd.Om arbetsplatsen

Fastighetsavdelningen ansvarar för kommunens verksamhetsfastigheter såsom skolor, förskolor, vård- och omsorgslokaler samt kultur- och fritidsanläggningar. Det egna fastighetsbeståndet omfattar över 300 objekt med lokalyta om ca 250 000 kvadratmeter till ett bokfört värde om 1,4 miljarder. Fastighetsavdelningen ansvarar även för kommunens hyresrätter till verksamhetslokaler vilket omfattar ytterligare ett hundratal objekt. Ansvaret omfattar förvaltning, upplåtelse och utveckling av fastighetsbeståndet. Fastighetsavdelningen ansvarar även för lokalvården i våra skolor samt för leveransen av arbetsplatsanknutna tjänster, s.k. FM-tjänster.Tillträde enligt överenskommelse

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.


2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.


• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Globalt livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.


• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.


• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.


Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:


Länk till din profilsida >
Arbetslivserfarenhet

Fastighetschef: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Fast Lön

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Karin Dahlqvist, Facklig representant Ledarna
karin.dahlqvist@norrtalje.se
Daniel Johansson Falk, HR- Specialist, Telefonnummer: 0739623591
daniel.johansson-falk@norrtalje.se
Charlotte Köhler, Samhällsbyggnadsdirektör
charlotte.kohler@norrtalje.se
Leif Söderbäck, Facklig representant Vision, Telefonnummer: 0176-717 31
leif.soderback@norrtalje.se
Estunavägen 14
Norrtälje Kommun
Box 800
76128 Norrtälje


Escape Room Stockholm