Undersköterska till Vårdcentral Törnrosen i Malmö


Arbetsgivare: Region Skåne, Primärvården
Arbetsort: Malmö
Publiceringdatum: 2019-02-05

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Törnrosen har med stort engagemang anammat Hälsovalet och arbetar ständigt med att utveckla verksamheten så att den passar våra listade patienter. Förutom läkarmottagning, sjukgymnastik, laboratorium och arbetsterapeut finns även olika sjuksköterskeledda mottagningar så som rökavvänjning, astma/KOL, diabetes, minnesmottagning, inkontinensmottagning med flera. Vi har även en rehabkoordinator samt psykolog och kurator på enheten. Den administrativa gruppen består av receptionist, administratör, medicinska sekreterare och chefsstöd. Då vårdcentralen är belägen i ett mångkulturellt område föreligger det ett stort tolkbehov, därför har vi utvecklat ett system där tolkar i flertalet språk finns på plats i väntrummet under veckan.

Vårdcentralens laboratorium bemannas av tre undersköterskor och det är hit vi nu söker en trevlig och kompetent ny kollega!


ARBETSUPPGIFTER
Som undersköterska hos oss kommer du att arbeta med provtagning samt andra förekommande laboratorieuppgifter, som exempelvis registrering av provsvar och kvalitetssäkring av rutiner på laboratoriet och apparaturer. Du tar både prover som testas direkt på vårdcentralen och hanterar prover och odlingar som skickas iväg.

Vidare ansvarar du för att allt är hygieniskt genom att desinficera och rengöra verktyg. Du kommer hantera viss administration samt sköta beställningar av material och tvätt. I arbetsuppgifterna ingår även EKG, blodtryckskontroller, enklare omläggningar, suturtagning samt att assistera läkare vid undersökningar och mindre operationer.


KVALIFIKATIONER
Vid denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Då laboratoriet är en central punkt på vårdcentralen krävs det att du är serviceinriktad och stresstålig. För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan hantera ett högt inflöde av patienter på ett bra sätt, både utifrån patientbemötande och kvalité på arbetet som utförs. Du är prestigelös och har en flexibilitet till både arbetsuppgifter och arbetssätt. Har du dessutom en positiv inställning till arbete och kollegor så tror vi att du kan vara vår nya undersköterska!


Behörighetskrav för tjänsten:

- Utbildad undersköterska, gärna med inriktning sjukvård/akutsjukvård
- Arbetslivserfarenhet som undersköterska, gärna från primärvården
- Goda IT-kunskaper
- Goda kunskaper i svenska språket

Meriterande för tjänsten:

- Erfarenhet av provtagningar och liknande arbete från laboratorier
- Erfarenhet av beställning av material och tvätt
- Erfarenhet av assistans vid undersökningar på läkarmottagning
- Kunskaper inom PMO, Pasis och Raindance


I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetslivserfarenhet

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Ingrid Castro - Enhetschef, Telefonnummer: 0725 - 99 84 83
Västra Storgatan 12 KRISTIANSTAD
Region Skåne, Primärvården
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD
Ange referens A848783


Escape Room Stockholm