Vik Skolkurator Centrala Elevhälsan, Utbildning Gävle, Gävle Kommun


Arbetsgivare: Gävle kommun, Verksamhetsstöd Elevstöd
Arbetsort: Gävle
Publiceringdatum: 2019-02-08

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle
ännu bättre tillsammans med oss!

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 300 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga
förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör Gävles framtid!ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator ingår du i den centrala elevhälsan där ingår även psykologer, specialpedagoger, skolläkare och skolsköterskor. Du arbetar framförallt före-byggande och hälsofrämjande i syfte att stödja elevernas utveckling mot ut-bildningens mål. Som del i ett flerprofessionellt team bidrar du med din kompetens och ditt kunnande.
I tjänsten ingår att aktivt arbeta med förebyggande arbete mot droger och alla typer av kränkningar och trakasserier, samt vid behov stödja rek-tor/biträdande rektor att utreda och åtgärda.
Som skolkurator arbetar du bland annat med att:
-Delta i elevhälsoarbetet och det hälsofrämjande och förebyggande ar-betet där du är en del av den lokala elevhälsan.
-Genomföra yrkesmässiga samtal såsom stöd- motivations- kris och konfliktsamtal.
-Genomföra utredande, rådgivande och bearbetande samtal med en-skilda elever och deras familjer.
-Företräda elever i behov av särskilt stöd.
-Initiera och delta i nätverksarbete kring elever.
-Utreda och bedöma den skolsociala situationen för enskilda elever och för skolan i sin helhet.
-Stötta grupper och akuta behov.
-Ge handledning och konsultation till skolpersonal.


KVALIFIKATIONER
Socionomexamen är ett krav. Erfarenhet av att arbete med ungdomar generellt eller inom skolans värld är meriterande. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, har ett förtroendeingivande sätt och förmåga att anpassa dig till den målgrupp du möter.
Du är processorienterad och lösningsinriktad och du har en förmåga att aktivt arbeta för att bidra till ett gott, positivt bemötande och samarbetsklimat på din arbetsplats men också i förhållande till externa samarbetspartners.
Kunskaper i systemteoretiskt förhållningssätt samt nätverksarbete ses som en fördel. Du bör besitta hög integritet och tycka om att ha många kontaktytor inom och utom organisationen. Du tar ansvar för din uppgift och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Vi sätter stort värde på ledarskapsförmåga, självständighet och målorientering. Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar med psykosociala och neurologiska svårigheter.
För att utföra dina uppgifter på ett bra sätt krävs att du har god datorvana.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Skolkurator: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. Med möjlighet till förlängning
Tidsbegränsad anställning
Annika Lemoine, TF enhetschef, Telefonnummer: 026-179302
Edward Enecker, Akademikerförbundet, SSR, Telefonnummer: 026-17 29 49
edward.enecker@gavle.se
Michael Almqvist, SSR
michael.almqvist@gavle.se
80184 Gävle
Gävle kommun, Verksamhetsstöd Elevstöd
Gävle kommun
80184 Gävle
Ange referens UG 036/18


Escape Room Stockholm