Biträdande rektor till Skallbergsskolan


Arbetsgivare: Västerås stad, Barn- och utbildningsförvaltningen
Arbetsort: Västerås
Publiceringdatum: 2019-03-06

Vi söker en engagerad ledare som vill vara med på vår fortsatta skolutvecklingsresa. Är du den vi söker?

På Skallbergsskolan har vi idag 380 elever i årskurs F-6 och fritidshem. Vi arbetar utifrån den pedagogiska idén att vi är elevernas förebilder. Vi visar, lär, inspirerar och utmanar varandra och får nyfikna elever som är beredda att möta framtiden i en föränderlig värld. Här har vi nära till skratt och vi är stolta över vår skola och våra elever.

Läs gärna mer om oss och vår skola på www.vasteras.se/skallbergsskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Biträdande rektor är ett spännande, varierande och ansvarsfullt uppdrag där du är en viktig samarbetspartner till skolans rektor. Tillsammans arbetar ni aktivt med skolans utveckling och pedagogiska idé i ett nära samarbete. I din roll har du ett personalansvar som innebär att du leder och coachar dina medarbetare utifrån deras uppdrag och utmaningar och du har ett verksamhetsansvar för din eller dina verksamhetsområden. Du medverkar också i exempelvis matråd, trygghetsråd och elevhälsoteamet. Hos oss får du en möjlighet att genom ett tydligt ledarskap driva Skallbergsskolan framåt men också skapa förutsättningar för att alla elever ska få en bra skolgång. Som biträdande rektor är det viktigt att kunna arbeta självständigt samtidigt som du kan se till hela skolans bästa i agerande och beslut.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med pedagogisk examen och erfarenhet av att arbeta i skolverksamhet. Du har ett tryggt och stabilt ledarskap och motiveras av att se hur varje medarbetares förmåga bidrar till helheten. Vi är en nytänkande skola som uppmanar till innovativa idéer och ser därför gärna att du gillar utveckling och tar initiativ i ditt arbete. Om du har arbetat i en ledande befattning eller har en ledarskapsutbildning så ser vi det som positivt. Detsamma gäller om du har erfarenhet av elevhälsoarbete. Varmt välkommen med din ansökan vi ser fram emot den!

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Arbetslivserfarenhet

Biträdande rektor: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
HR-konsult Sara Andersson, Telefonnummer: 021-39 14 05
sara2.andersson@vasteras.se
Enhetschef/rektor Åsa Sandberg, Telefonnummer: 021-39 05 63
Lärarförbundet Pernilla Wrang Eriksson, Telefonnummer: 072-145 73 46
Kommunal Barbro Lundberg, Telefonnummer: 021- 39 05 62
Lärarnas Riksförbund Mårten Lundgren, Telefonnummer: 070-465 22 98
72187
Västerås stad, Barn- och utbildningsförvaltningen
Västerås
72187 VÄSTERÅS
Ange referens 2019/00097


Escape Room Stockholm