Akutsjuksköterskor/sjuksköterskor till Akutmottagning i Kristianstad


Arbetsgivare: Region Skåne, Centralsjukhuset Kristianstad
Arbetsort: Kristianstad
Publiceringdatum: 2019-03-06

Gör skillnad. Varje dag.

Centralsjukhuset i Kristianstad är ett av Region Skånes fyra stora akutsjukhus. Här bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar inom samtliga stora specialiteter.

Akutmottagningen i Kristianstad med sina 140 medarbetare är centrum för akutsjukvården i Nordöstra Skåne med drygt 52 000 patientbesök/år och tillhör Verksamhetsområde (VO) Akut. Till oss kommer dagligen 120-160/st. patienter per dygn. Patienter med olika diagnoser i olika allvarlighetsgrad. Vår utmaning är att på bästa sätt bemöta patienten och dess anhöriga i den situation som de befinner sig i. I anslutning till Akutmottagningen har vi en observationsenhet, OE och tar emot patienter för observation, utredning och behandling som inte har behov av slutenvård och förväntas gå hem.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som är sjuksköterska och intresserad av akutsjukvård till Akutmottagningen vid Centralsjukhuset Kristianstad!

Vi arbetar flödesinriktat och eftersträvar att hela tiden utvecklas för att möta patienternas behov på bästa sätt. Vi är en modern akutmottagning med organisation och struktur för att möta framtidens behov. Därför vänder vi oss till dig som gillar att jobba i team i tätt samarbete med läkare, undersköterska och medicinsk sekreterare samt har erfarenhet av akutsjukvård och som även trivs med att arbeta självständigt i en miljö som aldrig är förutsägbar.

Sjuksköterskegruppen på Akutmottagningen består av allmänsjuksköterskor liksom specialistsjuksköterskor och har en bredd när det kommer till både ålder och yrkeserfarenhet. Vi ser gärna att du som sökande har en önskan om att vidareutveckla dig inom ditt yrke, då akutsjukvården ständigt står inför nya förändringar. Varje dag på akutmottagningen erbjuder nya utmaningar och här utvecklar du en bred kompetens inom flera olika områden.

Som nyanställd får du en anpassad introduktion utefter dina tidigare kunskaper och vidare erbjuder vi kompetensutveckling i olika trappsteg som en naturlig del av kompetensutvecklingen inom arbetslivet. Bland annat ges möjlighet till Advanced Medical Life Support (AMLS) och Trauma Nursing Core Course (TNCC). Efterhand som du blir trygg i din roll ges tillfälle att ingå i vårt så kallade hjärtteam som ansvarar för HLR (hjärt-och lungräddning) för hela sjukhuset. Här har du möjlighet att göra klinisk karriär med specialistutbildning och utvecklingsområde med olika fokus. Vad brinner du särskilt för? Vad vill du göra bättre för våra patienter?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har några års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska, gärna från akutsjukvården. Har du vidareutbildning inom Akutsjukvård, IVA, Anestesi, Ambulanssjukvård eller Distriktssköteutbildning ser vi det som meriterande. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För att lyckas i denna roll bör du vara stresstålig och klara av ett högt arbetstempo när så krävs. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och kan planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du kvalitetsmedveten och tar initiativ och ansvar i ditt arbete. Eftersom tempot växlar snabbt ser vi att du är en person som håller dig lugn och kontrollerad i akuta situationer. Verksamheten pågår dygnets alla timmar och därför trivs du med varierade arbetstider på veckans alla dagar både dag/kväll och natt. Arbetet på akutmottagningen innebär att du är i tjänst två helger av fem.

Som person är du utåtriktad och bidrar till ett välfungerande samarbete samt är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Vidare ser vi att du kan sätta dig in i andras situation utan att ta över personens känslor samt har förståelse för olika kulturer och situationer.

Du tar aktivt ansvar för din egen och Akutklinikens utveckling. Vi ser kompetensutveckling är en viktig del under hela yrkeslivet, tid för fortbildning ges inom ramen för din tjänstgöring.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetslivserfarenhet

Sjuksköterska, grundutbildad: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Therese Bachman - Enhetschef, Telefonnummer: 0725-28 66 82
Therese.T.Bachman@skane.se
Västra Storgatan 12 KRISTIANSTAD
Region Skåne, Centralsjukhuset Kristianstad
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD
Ange referens A856095


Escape Room Stockholm