Lotorps skola och Högalidsskolan söker lärare i Idh


Arbetsgivare: Rektorsområde L
Arbetsort: Finspång
Publiceringdatum: 2019-05-02

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.


Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.


Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.Beskrivning
Lotorps skola och Högalidsskolan är F-6 skolor med 145 respektive 170 elever fördelade på skolenheterna.

Två skolor med olika fördelar, Lotorp med en oslagbar utemiljö med närhet till både skog och fotbollsplan och Högalid med idrottshall, rörelserum och multiarena.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är behörig lärare i Idh för åk 4-6 och som vill vara med och driva samt utveckla idrottsämnet på våra skolor. Den utökade timplanen i ämnet idrott är helt i våra riktlinjer då vi naturligtvis ser kopplingen mellan god hälsa och goda elevresultat. Detta tillsammans med en livslång sund inställning till begreppet hälsa är delar som vi vill att du förmedlar och driver. Ämnesansvar ingår i uppdraget men även ett ansvar att tydliggöra lärandeprocessen där en strävan mot elevernas nästa kunskapsnivå tydliggörs och prioriteras. Du ingår i ett arbetslag och är delaktig i skolans mål och utveckling.


Kvalifikationer
Du är närvarande, nyfiken och nytänkande. Du jobbar formativt och ser fördelarna med att tydliggöra lärandet. Centralt i din undervisning finns kommunikation, kreativitet och kritiskt tänkande. Självklart är du behörig. Har du flera år i yrket så är det naturligtvis en merit men vi vill även möjliggöra för en eventuell anställning av kompetent nyutexaminerad grundlärare.Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: 20190812
tillsvidareanställning
Magnus Stark, Telefonnummer: 072-5114301
Camilla Hansson, Lärarförbundet, Telefonnummer: 072-5548072
Bergslagsvägen 13-15
Rektorsområde L
Bergslagsvägen 13-15
61280 Finspång
Ange referens 2019/142


Escape Room Stockholm