Juridikintresserad student till deltidsuppdrag


Arbetsgivare: Academic Work
Arbetsort: Karlstad
Publiceringdatum: 2019-05-14

Nu söker vi dig som studerar juridik och tycker det är spännande att tolka och läsa lagtext. Är du vass på att se skillnader, dra slutsatser och skriva rapporter är det dig vi letar efter. Vi tror att du vill ha meriterande erfarenhet och samtidigt dryga ut studentkassan under vår, sommar och höst så sök redan idag, vi arbetar med löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Kilsbostäder är kommunens bostadsbolag som förvaltar cirka 800 lägenheter, kommunkontor, bibliotek och affärslokaler. Kopplat till detta är de även delaktiga i styrelsen för en kooperativ hyresgästförening som består av två hyreshus. Nu behöver stadgarna ses över då laghänvisningarna har förändras sedan 2005 då de skrevs.

Du kommer i denna roll arbeta självgående och i samråd med styrelsens ordförande samt en representant från Kilsbostäder. Jobbet är att se över lagtexten, hitta förändringar och därefter skriva om stadgarna så att styrelsen kan arbeta utifrån dem och den nya lagtexten. Arbetet kommer med fördel utföras från kontoret i Kil men du har möjlighet att arbeta hemifrån på dagtid.

Du erbjuds


* Ett meriterande och lärorikt deltidsjobb
* Ett flexibelt uppdrag då du kan arbeta på kontoret eller hemifrån
* Värdefull kunskap och referenser för framtida arbete


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Jobbet är tidsbegränsat till dess att uppgiften är utförd och den beräknas ta cirka 80-100 timmar. Du kommer börja med att läsa in dig på nuvarande stadgar och tidigare lagtext. Därefter jämför du ny lagtext och skriver om stadgarna utifrån den så att den är tillämpningsbar i styrelsens arbete.

VI SÖKER DIG SOM
* Studerar juridik vid universitet och har läst minst 60 högskolepoäng.
* Har god kunskap i att läsa och tolka lagtext samt skriva rapporter.
* Är obehindrad i svenska i tal och skrift.

Som person är du självgående på så sätt att du tar initiativ för att driva arbetet framåt. Vi tror även att du är en glad och trevlig person som gärna samarbetar då du kommer ha kontakt med flera personer under anställningen. För att lyckas med uppgifter bör du även vara ödmjuk i ditt förhållningssätt till nya arbetsuppgifter då det med stor sannolikhet är ett nytt område du ger dig in på.

Övrig information


* Start: Omgående/ Flexibelt
* Omfattning: Deltid, ca 8- 16 timmar per vecka
* Placering: Karlstad
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen..

INFORMATION OM FÖRETAGET
Kilsbostäder är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar ca. 800 lägenheter och kommersiella lokaler. Sedan 1952 har de byggt och förvaltat trivsamma bostäder för invånarna i Kil.
Här möts du av mycket personlighet och de erbjuder en trygg boendemiljö att trivas i samtidigt som de hela tiden utvecklar boendet i Kils kommun.

Arbetslivserfarenhet

Inköpare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

Deltid
Kontorstider, flexibelt
Filip Björk
Sommargatan 110, 656 37 Karlstad
Academic Work
Sommargatan 110
65637 Karlstad
Ange referens 15026485


Escape Room Stockholm