Senior Utvecklingsingenjör drivlina och mekanik till Cargotec Sweden AB ...


Arbetsgivare: Technogarden
Arbetsort: Ljungby
Publiceringdatum: 2019-05-14

Kalmarär ett välkänt varumärkeoch över hela världen förflyttas laster med hjälp av deras gaffeltruckar och containertruckar. Tillsammans med varumärkena Hiab och MacGregor utgör deCargotec, en företagsgrupp noterad på Nasdaq OMX i Helsingfors och med en total omsättning på EUR 3.5 miljarder under 2016 och med ca 11 000 medarbetare globalt. Under hösten flyttade vi in i helt nyttinnovationscenteri Ljungby, där 200 personer kommer att arbeta med fokus på affärer, teknik och innovationer. Företaget har inlett ett samarbete med Linnéuniversitetet och genom att kombinera Kalmar Mobile Equipments marknadsledande kompetens inom digitala tjänster för industriella maskiner med det vetenskapliga arbetssätt som finns hos forskargruppen skapar man en unikforskningsmiljö.

Det här är ett rekryteringsuppdrag, där vi söker:

Senior Utvecklingsingenjör för drivlina och mekanik
Vid Kalmars teknikcenter utvecklas lösningar för Counterbalanced Container Handling (CCH), det vi i dagligt tal kallar Motviktstruckar eller Containertruckar.Hos Kalmar kommer du att arbeta i en utvecklande miljö med stora karriärmöjligheter. Här blir du en del av ett härligt team med mångsidig kompetens som tillsammans arbetar med att ta fram kreativa hållbara lösningar.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör inom främst drivlina, men också mekanik, kommer du att vara delaktig i alla steg från idé till färdig produkt.Fokus är på konceptutveckling, kravställning och specifikation av förutsättningar till nästa led i processen (som är konstruktion). Rollen innebär också att inför testfasen specificera vad som skall verifieras, hur det ska verifieras, samt att utvärdera/godkänna resultatet.

Din huvudsakliga uppgift är attutveckla komponenter och system för att möta kundens behov och marknadens efterfrågan av motviktstruckar, baserat på lagstiftning och interna krav.Tillsammans med PSE (Principal System Engineer), R&D och utvecklingsingenjörer inom övriga discipliner koordinerar du komponentval och systemdesign.Rollen innebär även inköp av komponenter för test och utvärdering. I ditt arbete ingår att samarbeta medkunder och leverantörer gällande motorer och kraftstyrning.Du kommunicerar nya tekniska lösningar till säljleden för att optimera deras kompetens i kundmötet.

Kvalifikationer

Vi söker en senior ingenjör till den här tjänsten. För att lyckas i rollen ser vi att du har minst kandidatexamen inom mekanik och dessutom några årsarbetslivserfarenhetinom området. Du är en utpräglad problemlösare som ser möjligheter och utveckling som ett naturligt inslag i din vardag.Vi vill att du har erfarenhet från konstruktion av drivlina och helst även från mekanikutveckling. Meriterande är om du även har erfarenhet inom hydraulik.Eftersom tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor och andra avdelningar är det viktigt att du är enprestigelöslagspelare med fokus på att lösa uppgiften. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig flytande på engelska och svenska i både tal och skrift. Det förekommer resor i tjänsten.

Om du är en mer junior utvecklingsingenjör, är du istället välkommen att söka på vår andra annons där vi söker dig som ännu inte har så lång erfarenhet i yrket. Du hittar även den annonsen på Technogardens sida.

Placering

Din arbetsplats blir det helt nybyggdainnovationscentret i Ljungby. Ett modernt kontor utöver det vanliga!Vi söker dig som inte räds förändringar och som vill vara med från början och få chansen att se något nytt födas.

För frågor om tjänsten och företaget

För mer information om tjänstens innehåll är du välkommen attkontakta Dan Svensson, Mechanical Engineering Manager CCH. Tel: 0372-37 81 02.
Du hittar mer företagsinformation på (http://www.kalmarglobal.com/)och på (http://www.cargotec.com/)
I den här artikeln (s.18) kandu läsa mer om det nya Innovationscentret: Produktion blir innovation (https://flowpaper.com/html5flipbook/?theme=dark&pdf=http://handelskammaren.com/wp-content/uploads/2017/09/SSNL-3.17-Final.pdf&wp-hosted=1&title=&header=%E2%80%9D%C3%96ppnar&thumbs=1&modified=170920353)

Ansökan

Välkommen med din ansökan på svenska senast den 13 juni.Vi använder oss av löpande urval och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

För övriga frågor är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig (https://www.technogarden.se/people/17412-ewa-marie-astrom)på telefon 0739-808 399.

I den här rekryteringen har Kalmar gjort sina val vad gäller rekryteringspartner och vi undanber oss påringningar från annons- eller rekryteringsföretag.

Arbetslivserfarenhet

Utvecklingsingenjör, maskin: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Lön enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor

Heltid
Anställningstid enligt överenskommelse
Ewa-Marie Åström, Telefonnummer: +46 739 80 83 99
ewa-marie.astrom@technogarden.se
Honnörsgatan 26 , Växjö
Technogarden
Honnörsgatan 26
35236 Växjö


Escape Room Stockholm