Senior byggekonom inom bygg- & anläggningsekonomi


Arbetsgivare: ÅF AB
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2019-06-10

Om jobbet
Vi inom affärsområde Project Management är samhällsbyggare som älskar att driva projekt. Vi leder alla aktörer i byggprojekt mot gemensamma mål utifrån beprövade metoder och med hela ÅFs kompetens i ryggen. Vi trivs bäst i team och strävar efter att tillvarata och dela kompetenser och erfarenheter. Med kompetenta och engagerade projektledare och marknadens mest träffsäkra kalkyler lotsar vi projekten i hamn, från idé till verklighet. Vi har en fantastisk utveckling med mycket god tillväxt och lönsamhet. Idag är vi ca 300 medarbetare, såväl erfarna som yngre konsulter och vi finns i hela Sverige.
Inom affärsområdet finns marknadsområde Bygg- och anläggningsekonomi. Vi är marknadsledande i Sverige inom kostnadsberäkningar och kostnadseffektivisering av projekt. Vi har spetskompetens inom bygg-, fastighets- och anläggningsekonomi och utför årligen ca 500 uppdrag. Våra underlag ger ökad kunskap om kostnader för alternativa lösningar och ger förutsättningar att i ett tidigt skede av projekten ta ställning till kostnadskonsekvenser för olika krav och önskemål.
Vår sektion inom tidiga skeden består av drivna lagspelare som jobbar tillsammans för att både utveckla gruppen och oss själva som individer. Vi tänker utanför ramarna för att öka värdet för våra kunder och göra skillnad. Att ha roligt på jobbet är viktigt för att vi ska kunna arbeta framgångsrikt.
Nu vill vi stärka upp vår sektion med en till senior byggekonom, och söker dig som är en fena på kalkyler inom bygg- & anläggningsekonomi!
I rollen som senior byggekonom arbetar du med rådgivning, kostnadsanalyser och kostnadsstyrning från tidiga skeden till uppföljning av ett projekt. Du jobbar mot investerare, byggherrar, konsulter, arkitekter och andra beslutsfattare. Du har även en viktig roll i att fungera som senior rådgivare åt våra projektledare inom affärsområdet och som mentor till yngre kollegor. Vi är alla passionerade inom våra områden och delar med oss av vår kunskap för att växa och lära oss mer.

Vem är du?
Vi söker dig med flera års erfarenhet av kalkylering och att ta fram kostnadsberäkningar för bygg- & anläggningsprojekt inom bygg och förvaltningsprocessen. Du vill ta nästa steg i din karriär och lockas av en fartfylld vardag på ett företag i ständig utveckling. Vi välkomnar erfarenheter från både beställar-, konsult- och entreprenadsidan.
Vi fäster stor vikt vid noggrannhet såväl som helikopterperspektiv och förmågan att förmedla såväl en helhet som detaljer. Du trivs med att arbeta i team men har även förmågan och drivet att arbeta självständigt. Du har hög social kompetens och stimuleras av att skapa personliga relationer, då arbetet innebär många kundkontakter och det är av vikt att vara en god kommunikatör. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
Utbildningsmässigt är du troligtvis högskole- eller civilingenjör. Alternativt har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Vi erbjuder
Vi söker dig som vill vara en del av ÅFs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.
På ÅF tycker vi att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Genom Club ÅF erbjuder vi intressanta fritidsaktiviteter som ytterligare ett sätt att ha roligt med kollegor! Vi jobbar även aktivt med att främja mångfald, vilket vi tror kommer göra oss ännu starkare, mer produktiva och framgångsrika.
ÅF är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Om företaget
ÅF Pöyry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi skapar lösningar åt våra kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Vi är mer än 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för nästa generation.Making Future.

Arbetslivserfarenhet

Byggnadskalkylator / Anbudsingenjör: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidare
Årstaängsvägen 17
ÅF AB
Box 47002
11743 Stockholm
Ange referens 11944


Escape Room Stockholm