Socialsekreterare till Vuxengruppen


Arbetsgivare: Götene kommun, Individ- och familjeomsorg
Arbetsort: Götene
Publiceringdatum: 2019-06-11

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.Beskrivning
Vuxengruppen vänder sig till vuxna personer med missbruk- och beroendeproblematik eller andra psykosociala svårigheter samt till personer i behov av ekonomiskt bistånd.

På enheten finns 1:e socialsekreterare, nio socialsekreterare och en alkohol- och drogrådgivare. Götene kommun strävar efter att så långt det är möjligt ge stöd på hemmaplan och att utforma stöd i nära samarbete med den enskilde.

Vi erbjuder ett utvecklande, betydelsefullt arbete i en kompetent och trevlig arbetsgrupp, intern och extern handledning samt en god introduktion.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är främst handläggning av ekonomiskt bistånd men även andra förekommande vuxenärenden kan bli aktuella. Att bedöma behovet av ekonomiskt bistånd innebär att utreda, besluta samt verkställa utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer. Du motiverar till förändring och utformar, tillsammans med individen, handlingsplaner med lämpliga åtgärder mot målsättningen självförsörjning. Detta arbete sker i nära samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialt arbete med vuxna. Erfarenhet av arbete i datasystemet Life care är meriterande. Vidare förutsätter vi att du är en empatisk och trygg person med en personlig mognad. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är kreativ, engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Du bidrar till att driva utvecklingsarbetet i linje med politiska mål. Du ska kunna arbeta självständigt och har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav

Villkor
Tillsvidare omfattning 100%Vi tar endast emot ansökningar elektroniskt via vår hemsida. Bemannings-och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser undanbedes. Götene kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Götene kommun strävar mot jämställdhet och mångfald i våra verksamheter och arbetar därför aktivt för en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

Arbetslivserfarenhet

Socialsekreterare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Kristina Järman, Telefonnummer: 0511-386299
Nås via kommunens växel, Telefonnummer: 0511-386000
Torggatan 4
Götene kommun, Individ- och familjeomsorg
Torggatan 4
53380 Götene
Ange referens 2019/65


Escape Room Stockholm