Nyfiken pedagog med blick för barnperspektiv!


Arbetsgivare: Förskolan Fyra Elementen
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-11-09

Personliga egenskaper
Vi söker dig som brinner för barnperspektivet i förskolans värld och anser att det är viktigt att skapa fler möjligheter för alla barn. Egenskaper som vi eftersöker hos vår blivande medarbetare och kollega är: positiv och nyfiken, ambition att arbeta forskningsnära i pedagogisk didaktik och metodik, positiv förebild, inspirerande för kollegor, barn och föräldrar, samt att du självklart tror på Det kompetenta barnet. Vi ser gärna att du är nyfiken på eller redan inspirerad av Reggio Emilias tankesätt och barnsyn.

Vill Du vara med och aktivt främja hållbar utveckling och en mer jämställd förskola?

Vision
Visionen är att skapa förutsättningar för alla barn som går på förskolan att bli ansvarsfulla världsmedborgare som kan utvecklas och blomma ut som individer.

Tjänsten
Barnskötartjänsten är på 100 % och du behöver ha erfarenhet av arbete inom förskola.
I din roll på förskolan kommer du att få utvecklas som medforskande pedagog. På Fyra Elementen Förskolor ställs höga krav på samtliga anställda medarbetare. Vi har ju ett enormt viktigt uppdrag att utföra tillsammans med barnen!
I din vardag på förskolan kommer du att vara en viktig del i kvalitetsarbetet i förskolans verksamhet. Vi ser gärna att du tar egna initiativ och är intresserad av pedagogisk dokumentation och digitala verktyg som en del av att synliggöra barnens lärprocesser.

Om Fyra Elementen Tegelviken
Fyra Elementen Förskolor är en mindre förskoleanordnare med tre förskolor i Stockholm. En ligger i Norra Hammarbyhamnen och två i Bromma i Stockholms kommun. Vi arbetar fokuserat med språk, demokrati, genus och hållbar utveckling. De fyra elementen.

På Fyra Elementen Tegelviken arbetar vi i en låg miljö som är anpassad för barnen. Vi tror på det kompetenta barnet och plockar det bästa från de flesta traditionella pedagogiska inriktningar. I alla våra pedagogiska rum och hörnor pågår lärandet överallt. Det barnen är intresserade av skapar vi teman och projekt kring utifrån Lpfö 98/16, vår Verksamhetsplan och övriga lokala, nationella och internationella riktlinjer. Barnkonventionen är ett viktigt styrdokument för oss i vårt demokratiarbete.

Kompetenser

• Datakommunikation
• Pedagogiskt förhållningssätt
• Pedagogiskt utvecklingsarbete
• Pedagogik, undervisning högskolenivå

Om lön

Månadslön.
Djurklouvägen 4
Förskolan Fyra Elementen
Djurklouvägen 4
16763 Bromma
Välkommen med din ansökan! Vi önskar att du mejlar från din egen e-postadress, då blir det lättare för oss att nå dig.
Ange referens Nyfiken pedagog


Escape Room Stockholm