Förskollärare till Gröna Lunds förskola


Arbetsgivare: Ekerö kommun
Arbetsort: Ekerö
Publiceringdatum: 2018-11-09

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

GRÖNA LUNDS FÖRSKOLA är belägen i Ekerös tätort och bildar tillsammans med Stamvägen och Brunna förskola en enhet. Gröna Lunds förskola har 3 avdelningar, Karusellen 1-4 år, Bläckfisken 1-4 år och Spöket 4-5 år. Gröna Lunds förskola ligger nära naturen och går enkelt att åka kollektivt från Brommaplan, vilket tar ca 15-20 minuter.
Vi är en spännande arbetsplats med inspirerande miljöer som ständigt utvecklas tillsammans med barnen. Våra förskolor är grön flagg- certifierade och vi fortsätter hela tiden att utmana barneni deras nyfikenhet och intresse för miljöarbetet.
På våra förskolor arbetar vi utifrån tanken att "det vi förstärker blir det mer av". Vi lär i alla sammanhang där glädje, trygghet, nyfikenhet och utforskande får vara viktiga komponenter. Vi tror på att "barn gör rätt om de kan" och ingår i en kommunsatsning där vi handleds utifrån Ross W. Green " Collabroative and Proactive solutions" som bygger på samarbetsbaserad problemlösning mellan barn och vuxna.


Länk till Ekerö kommuns hemsidaArbetsbeskrivning

Vi erbjuder en förskola där pedagoger och barn bemöter varandra med nyfikenhet, trygghet, är inlyssnande och har respekt för varandras tankar och åsikter. Tillsammans skapar vi sammanhang där upptäckarlusten stimuleras och där det ges möjlighet att växa och lära tillsammans. Vi ser vår lärmiljö som ett verktyg som ständigt utvecklas utifrån barngrupp och intresse.Barnen ges redskap för att påverka framtiden och den värld de ska leva i tillsammans.

Som förskollärare har du ett särskilt ansvar för verksamheten och systematiskt kvalitetsarbete på förskolan, det gör du i team tillsammans med övriga förskollärare och barnskötare. Du har också ansvar för att, såväl enskilt som tillsammans med kollegor, planera och genomföra den pedagogiska verksamheten i enlighet med våra styrdokument, som läroplan och skollag.

Våra fokusområden just nu är:

Läslyftet- En kompetensutveckling framtagen av skolverket där vi tillsammans skapar fördjupade kunskaper om barns språk och tidig läs- och skrivutveckling. Det gör vi genom handledning av vår pedagogiska utvecklingsledare för enheten.

Undervisning i förskolan - Här undersöker vi vad undervisning betyder för oss. Det gör vi i olika studiegrupper där det kollegiala lärandet mellan oss pedagoger står i fokus. Snart träder vår nya läroplan in, då kommer vi att jobba med vad vi behöver tillämpa och utveckla.

Digitalisering i förskolan- Vi är en enhet där digitala verktyg är en naturlig del av vår verksamhet, men vi behöver hela tiden utveckla och fördjupa våra kunskaper inom ämnet. Detta gör vi på våra arbetsplatsträffar med stöd av IKT- pedagogen som finns på enheten.

Cps- Samarbetsbaserad problemlösning mellan barn och vuxen. Här jobbar vi med hur vi kan möjliggöra för våra barn att lyckas. Vi tror på att "barn gör rätt om de kan" och ingår i en kommunövergripande satsning där vi handleds utifrån Ross W. Green " Collabroative and Proactive solutions", ett arbete som bygger på samarbetsbaserad problemlösning.Alla pedagoger har egna Ipads som tekniska hjälpmedel som underlättar för dokumentation och reflektion med hjälp av förskoleappen som verktyg. Vi är en enhet som omvärldsspanar och som hela tiden arbetar för att vår verksamhet ska ge barn och pedagoger en värdefull vardag.

Hos oss får du som pedagog arbetskläder för inne och utomhusbruk samt fria pedagogiska måltider.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. förskollärare.

Tillträde: 2018-01-08

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare


Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.


Arbetslivserfarenhet

Lärare i förskola / Förskollärare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Dagtid enligt schema
80-100%
Linda Borg, Förskolechef, Telefonnummer: 0812457198
Carina Säll, Biträdande förskolechef, Telefonnummer: 08-12457615
Målvägen 2
Ekerö kommun
Målvägen 2
17837 Ekerö


Escape Room Stockholm