Studie- och yrkesvägledare till Komvux och SFI


Arbetsgivare: Kävlinge kommun, Lärcentrum
Arbetsort: Kävlinge
Publiceringdatum: 2018-11-09

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Lärcentrum är kommunens samlade organisation för utbildning och studie- och yrkesvägledning för ungdomar och vuxna samt arbete och integration. Från våren 2019 ingår vi i sektor Arbetsliv och Fritid. Inom sektorn samarbetar vi för kommunmedborgarens bästa och bistår med rätt kompetens utifrån varje individs behov.

Lärcentrums mål är att rusta människor för framtidens kompetensbehov och efterfrågan genom att vägleda, stödja, uppmuntra och erbjuda efterfrågade tjänster, program och kurser. Härifrån ska man gå stärkt att möta framtiden! Vi som jobbar här är engagerade, ansvarsfulla och pålitliga med stort intresse för människor i alla åldrar och kulturer. Vi tror att vardagen går lättare med en god portion humor och har en konstruktiv hållning med inställningen att allt går att lösa! Vi jobbar tätt ihop och har dagliga pedagogiska samtal.

ARBETSUPPGIFTER
Som studie-och yrkesvägledare på Kävlinge Lärcentrum har man som arbetsuppgift att möta de vuxna Kävlingebor som är i behov av vägledning för att finna en väg till studier och yrkesval. Vägledningen ska vara obunden och neutral. Målgruppen är även de som studerar inom den kommunala vuxenutbildningen inklusive SFI-studier, som behöver utforma en individuell studieplan. Arbetsuppgifterna består av enskilda samtal, gruppvägledning i olika former, gruppinformationer och samverkanskontakter såväl inom skolan som med externa samverkansparter. Vi arbetar ständigt med att utveckla verksamheten och du förväntas aktivt delta i utvecklingsarbetet.

Som vägledare måste du anta ett flexibelt förhållningssätt. Som person är du självgående, strukturerad och har en förmåga att inspirera andra. Du är även relationskapande och flexibel med god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en Studie-och yrkesvägledarexamen och minst två års erfarenhet av att arbeta som SYV inom vuxenutbildningsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SFI-anmälan. Arbetet ställer stora krav på en synnerligen god omvärldskunskap och god kännedom om vad som erbjuds externt.

Vi utgår från att du har en positiv människosyn, en god empatisk förmåga och god självkännedom. Du har lätt för att
organisera arbetet och arbeta självständigt, samtidigt som du besitter hög samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Studie- och yrkesvägledare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde: 2019-02-04.
Gunilla Peterson, Rektor, Telefonnummer: 046-73 94 50
Facklig representant nås via kundtjänst, Telefonnummer: 046-739000
24480
Kävlinge kommun, Lärcentrum
Kullagatan 2
24480 KÄVLINGE
Ange referens 311/18


Escape Room Stockholm