Fritidspedagog/förskollärare


Arbetsgivare: Borås Stad
Arbetsort: Borås
Publiceringdatum: 2018-11-14

Fritidspedagog/förskollärare

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2018-12-05
(Ref nr 24:2018:365)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Grundsärskolan Fjärding

Skolans vision: Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas
På Grundsärskolan Fjärding arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang. Välkommen till ett utmanande och stimulerande arbete på Grundsärskolan Fjärding i grundskoleförvaltningen i Borås. Vi står inför en förändring i verksamheten då flera av våra medarbetare skall studera, bli föräldrar eller flyttar till annan ort.

Grundsärskolan har 42 elever där åk 1 - 6 delar lokaler med grundskolan på Fjärdingskolan och åk 7 - 9 delar lokaler med Bodaskolan. Skolorna ligger vackert beläget med närhet till natur och parkområde, vilken kan användas året om. Skolgårdens utemiljöer är väl anpassade för en trygg utevistelse. Skolan ligger med gångavstånd till centrum samt har goda busskommunikationer.

Anställningsvillkor: Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde enligt överenskomelse.

Arbetsuppgifter: I arbetet på Grundsärskolan Fjärding består arbetsuppgifterna av att skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team där lärande och utveckling står i centrum.
Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan. Vi lär ständigt av och med varandra där vi har eleven i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära.
Vi är en mångkulturell skola som lägger stor vikt vid förståelse mellan människor och ser mångfalden som styrka där arbete med elever med flerfunktionsnedsättning upplevs som något positivt.
Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete där du som medarbetare kommer att ingå i ett team som har ett nära samarbete.
Kvalifikationer: Vi söker legitimerad fritidslärare/fritidspedagog/förskollärare som vill arbeta med elever i grundsärskolan och elever i behov av särskilt stöd. Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar, engagerad, är flexibel, initiativrik och du är van vid att arbeta i arbetslag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du skall vara lugn och stabil i ditt bemötande och vara lyhörd för individers olika behov och förutsättningar samt kunna anpassa dig därefter. Du skall dessutom vara mycket tydlig och strukturerad. Du skall vara van vid att arbeta med fler elever och kunna växla nivå/förhållningssätt efter elevernas individuella behov. Du kommer tillsammans med övrig personal, ansvara för den pedagogiska planeringen på fritids.

Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom grundsärskolan och har kompetens inom TAKK samt andra alternativa kommunikationssätt. Goda IT-kunskaper är en viktig del i undervisningen. Du deltar i skolans utvecklingsarbete och arbetar för att varje elev ska nå sina individuella mål enligt grundsärskolans kursplan.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Helen Nejderås Stomberg, 0768-88 70 91

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Lärarförbundet Tommi Wärme, 0729-89 37 54
Lärarnas Riksförbund Anne Pihlo, 0768-88 79 69

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-05.

Arbetslivserfarenhet

Lärare i fritidshem / Fritidspedagog: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

Tillsvidare
Tillträde enligt överenskomelse
Se vår hemsida www.boras.se
Borås Stad
Grundskoleförvaltningen
50180 Borås
Ange referens 24:2018:365


Escape Room Stockholm